Ingredientai
Smulkintų špinatų
500 g
Didelio, supjaustyto svogūno
1 vnt.
Smulkintų česnako skiltelių
2 vnt.
Alyvuogių aliejaus
4 v. š.
Kiaušinių
4 vnt.
Fetos sūrio
200 g
Krapų
20 g
Porcijos: 3
Puikus tradicinis graikų virtuvės patiekalas – graikiškas špinatų pyragas „spanakopita“. Gana nesudėtingai pagaminamas. O iškeps graikiškas pyragas per 40–50 minučių.
Gaminimo eiga
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Nuplaukite špinatus ir prieš pradėdami maišyti įdarą, įsitikinkite, kad juos gerai nusausinote, rankomis išspauskite skysčio perteklių.
2. Į dubenį sudėkite špinatus ir kitus ingredientus. Maišykite, kol viskas gerai susimaišys, įdėkite druskos ir pipirų.
3. Kepimo indą patepkite alyvuogių aliejumi ir į jį padenkite sluoksniu sluoksniuotos tešlos. Ant viršaus pilkite ploną sluoksnį špinatų ir sūrio masės ir ant viršaus uždėkite dar vieną sluoksnį sluoksniuotos tešlos, uždėkite dar špinatų masės. Šį procesą kartokite, kol sudėsite 5-6 sluoksnius tešlos. Viršutinį lakštą aptepkite aliejumi ir dėkite į orkaitę.
Receptu dalijasi „Lidl”.