Ingredientai
Pastarnokai
2 vnt.
Didelės tarkuotos morkos
2 vnt.
Saliero lapkočio
1 vnt.
Česnakas
2 skiltelės
Cukinijos
1 vnt.
Mėlynojo svogūno
1 vnt.
Baltųjų svogūnų
1 vnt.
Žalieji žirneliai
100 g
Šviežių čiobrelių
15 g
Rozmarinai
15 g
Alyvuogių aliejus
2 v. š.
Kiaulienos nugarinės
600 g
Gaminimo eiga
1. Pastarnokus ir morkas supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais, salierą – įstrižais griežinėliais, česnako skilteles susmulkinkite, cukiniją padalinkite į stambesnes dalis, supjaustykite svogūnus skiltelėmis.
2. Visas pjaustytas daržoves ir žirnelius sudėkite į skardą, įberkite čiobrelių, rozmarinų, druskos ir juodųjų pipirų. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir viską išmaišykite. Ant daržovių sudėkite kiaulieną, užberkite druskos, juodųjų pipirų, čiobrelių, rozmarinų ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
3. Kepkite 180 °C temp. orkaitėje 40 min. Patiekite su rozmarino šakelėmis.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG