Ingredientai
Kiaušiniai
1 vnt.
Pienas
350 ml
Cukraus
1 v. š.
Druskos ir pipirų pagal skonį
0.25 a. š.
Miltų
2 v. š.
Aliejaus
50 ml
Prinokęs bananas
2 vnt.
Varškė
2 v. š.
Sviestas
50 g
Avietės
4 vnt.
Mėlynės
1 sauja
Gaminimo eiga
1. Į indą muškite kiaušinį, pilkite 300 ml pieno, berkite 1 šaukštą cukraus, druską, miltus ir aliejų. Viską gerai išmaišykite elektriniu plakikliu iki vientisos masės. Į įkaitintą, nepridegančio paviršiaus keptuvę pilkite lietinių tešlą tiek, kad apsemtų keptuvės dugną ir kepkite iš abiejų pusių 1–2 min. arba, kol apskrus.
2. Į indą dėkite bananą, varškę, vanilės ekstraktą ir viską gerai sutrinkite virtuviniu trintuvu iki vientisos konsistencijos.
3. Į lietinius dėkite varškės masę ir susukite į cilindrus. Keptuvėje išlydykite sviestą ir kepkite lietinius iš abiejų pusių 3–4 min. arba kol apskrus. Patiekdami dėkite pjaustytą bananą, mėlynes, avietes ir uždėkite mėtų lapelių, berkite cukraus miltelių.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG