Ingredientai
Kiaušinis
1 vnt.
Pienas
350 ml
Cukraus
1 v. š.
Druskos ir pipirų pagal skonį
0.25 a. š.
Miltų
2 v. š.
Aliejaus
50 ml
Medus
1 v. š.
Sviestas
50 g
Kriaušės
1 vnt.
Labai smulkiai kapotų mėtų lapelių
3 lapeliai
Gaminimo eiga
1. Į indą muškite kiaušinį, pilkite 300 ml pieno, berkite 1 šaukštą cukraus, druską, miltus ir aliejų. Viską gerai išmaišykite elektriniu plakikliu iki vientisos masės. Į įkaitintą, nepridegančio paviršiaus keptuvę pilkite lietinių tešlą tiek, kad apsemtų keptuvės dugną ir kepkite iš abiejų pusių 1–2 min. arba, kol apskrus.
2. Į keptuvę dėkite medų, sviestą ir užvirkite, tada sudėkite kriaušes, jas pavirkite 2–3 min., iš abiejų pusių arba kol šiek tiek suminkštės. Įberkite žiupsnelį druskos. Sudėkite pjaustytus mėtų lapelius ir viską gerai išmaišykite.
3. Glazūruotas kriaušes sudėkite į lėkštę, lietinius glazūruokite tame pačiame medaus ir sviesto padaže ir dėkite į lėkštę su kriaušėmis.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG