Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Pieną pašildykite iki 45 °C. Nugriebkite susidariusią plutelę ir į šiltą pieną įmaišykite jogurtą.
2. Supilkite visą masę į stiklainį, šiltai apvyniokite ir palikite šiltoje namų vietoje fermentuotis per naktį.
3. Kitą dieną perkoškite susifermentavusį jogurtą per marlę. Nubėgusios skystosios dalies neišpilkite – tai pasukos, kurias taip pat galite naudoti. Likusi tirštoji dalis – graikiškas jogurtas.
Skanaus!
Receptu dalijasi IKI.
Patarimai:
* Jogurtą kulinarijoje panaudoti itin paprasta. Jogurtas sumaišytas su įvairiausiais prieskoniais Artimųjų Rytų šalyse dažnai patiekiamas prie mėsos, kartais netgi prie žuvies. Su natūraliu jogurtu dažnai valgomos paprasčiausios pitos, arba juo gardinami pitų suktinukai, kebabai ar suvlakiai. Taip pat jis dažnai naudojamas ir Meksikos ir indiškoje virtuvėje – kiek sušvelninti aštrių troškinių ar karių skoniui.
* Natūralus jogurtas – skanus ir sveikas ingredientas, kuris dažnai naudojamas gaminant ir įvairiausių salotų pagardus. Natūralų jogurtą tereikia sumaišyti su šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis: mėtomis, krapais, petražolėmis, bazilikais, pagardinti druska ir pipirais. Toks padažas ypatingai tinka prie agurkų ar ridikėlių salotų. Be to, natūralų jogurtą galima naudoti ir gaminant tradicinius šaltibarščius ar kitas šaltsriubes – gaminant mėgstamą sriubą kefyras gali būti sumaišomas su jogurtu, taip šaltbriubė bus tirštesnė.
* Dažniausiai natūralus jogurtas valgomas pusryčiams arba kaip skanus, lengvas ir sveikas užkandis. Jogurtą galima maišyti su granola, įvairiausiais dribsniais, šviežiais vaisiais, uogomis ar jų tyrėmis. O taip pat jį galima patiekti ir prie blynų, vietoje grietinės.