Jį skanauti dietologė pataria ne dažniau nei kartą per savaitę.

Gaminimo eiga

1. Paruoškite pagrindą. Susmulkinkite sausainius, kruopščiai sumaišykite juos su sviestu. Pirštais spauskite tešlą prie kepimo popieriumi išklotos atidaromos kepimo skardos (21–22 cm) dugno ir šonų. Paruoštą pagrindą padėkite į šaldytuvą.

2. Paruoškite sūdytos karamelės kremą. Nedideliame dubenyje išplakite kiaušinių trynius ir atidėkite juos nuošaliau.

3. Vidutiniame puode sumaišykite kukurūzų krakmolą, miltus ir druską. Įpilkite pieno.

4. Ištirpinkite sviestą vidutinės ugnies keptuvėje ir kaitinkite, kol paruduos.

5. Įpilkite cukraus ir pavirkite dar maždaug 5 minutes.

6. Įpilkite karšto vandens. Būkite atsargūs – vanduo gali taškytis!

7. Sumaišykite paruoštą cukraus mišinį su pieno-miltų mišiniu.

8. Užvirkite ant vidutinės ugnies.

9. Nuolat maišykite ir virkite 10 minučių, kol mišinys sutirštės. Nukelkite puodą nuo ugnies. Palaipsniui įmaišykite karamelės mišinį (iš pradžių tik trečdalį) į kiaušinio trynio putas. Nuolat maišykite!

10. Į atskirą prikaistuvį supilkite kiaušinių putų-karamelės mišinį ir supilkite likusį karamelės mišinį.

11. Keletą minučių pavirkite. Nukelkite nuo ugnies ir supilkite vanilės ekstraktą.

12. Supilkite karamelinį kremą ant sausainių pagrindo ir šaldykite mažiausiai 3-4 valandas.

13. Paruoškite patiekimui. Išimkite pyragą iš skardos. Išplakite grietinėlę ir aptepkite ja pyragą bei užbarstykite sūdytais riešutais.

Skanaus!

Receptu dalijasi „Rimi“