Ingredientai

miltų 100 g
cukraus 100 g
druskos 0.5 a. š.
sodos 0.5 a. š.
acto 0.5 a. š.
Porcijos: 4
Kai norisi deserto, kviečiame kepti varškės spurgytes. Būkite tikri – niekas jų neatsisakys. Jei norite, išvirtas varškės spurgytes apibarstykite cukraus pudra.

Gaminimo eiga

1. Sodą nugesinkite – apliekite actu.

2. Varškę išplakite su kiaušiniu, tada suberkite miltus, druską ir cukrų.

3. Pridėkite nugesintą sodą ir viską išmaišykite iki vientisos masės.

4. Iš gautos tešlos formuokite vienodo dydžio rutuliukus. Labai karštai įkaitinkite aliejų puode ir kepkite spurgytes tol, kol gražiai apskrus.

Skanaus!

Receptu dalijasi „Rimi“

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą