Ingredientai
Voveraičių
0.5 kg
Vandens
1 l
Druskos ir pipirų pagal skonį
2 v. š.
Cukraus
1 v. š.
Acto
2 v. š.
Česnako
4 vnt.
Gaminimo eiga
1. Voveraites kruopščiai išvalykite, perplaukite vandeniu. Stambesnius grybus perpjaukite per pusę. Viską dėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite. Jei atsirado putų, nugriebkite.
2. Dabar išvirkite marinatą iš visų nurodytų ingredientų, išskyrus actą.
3. Suberkite grybus į marinatą, pakaitinkite, kol užvirs ir pavirkite maždaug 5 minutes. Supilkite actą, leiskite dar kartą užvirti ir po kelių minučių išjunkite ugnį.
4. Grybus išpilstykite į iškaitintus stiklainius, sandariai užsukite, apverskite dangteliais žemyn ir palaikykite apkloję rankšluosčiu, kol stiklainiai atvės. Žiemą taip ruoštus grybus naudokite mišrainėms, sriuboms ir kitiems patiekalams gardinti.
Skanaus!
Receptu dalijasi „Maxima”