Ingredientai
Susmulkinto šviežio kopūsto
0.5 kg
Raudonos paprikos
1 vnt.
Geltonos paprikos
1 vnt.
Aliejaus
3 v. š.
Citrinos sulčių
0.5 vnt.
Cukraus
1 a. š.
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 a. š.
Šviežių kopūstų salotos – mano vienos mėgstamiausių. Jos pagaminamos labai greitai ir puikiai tinka prie mėsos ar žuvies patiekalų. Šviežių kopūstų salotas gaminau su paprikomis, bet jei jų neturite, dėkite tarkuotas morkas, šviežius agurkus su konservuotais kukurūzais ir t.t. Patikėkit, bet šviežių kopūstų salotų nemėgti tiesiog neįmanoma.
Gaminimo eiga
1. Kopūstą, paprikas ir krapus supjausčiau.
2. Aliejų sumaišiau su citrinos sultimis, cukrumi ir druska ( ragaukite, užpilas t.b. saldžiarūgštis ).
3. Paruoštu užpilu pagardinau šviežių kopūstų salotas ir išmaišiau.
Skanaus!
Receptu dalijasi maisto tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė.