Ingredientai
Turbūt 9 iš 10 pasakys, kad amerikietiškus blynelius mėgsta be galo ir valgytų juos pusryčiams kiekvieną savaitgąlį. Po teisybei, mėgautis amerikietiškais blyneliais galite ir dažniau – pasigaminti juos namuose gana nesudėtinga.
Gaminimo eiga
1. Kepant amerikietiškus blynus kiaušinis ir pienas turi būti kambario temperatūros, todėl tuo pasirūpinkite iš karto.
2. Dubenyje miltus sumaišome su kepimo milteliais, cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska ir gerai išmaišome. Mušame kiaušinį, pilame pieną ir viską suplakame. Jei norisi įmantresnio skonio, galima įberti ir šviežių arba šaldytų uogų, pavyzdžiui, mėlynių. Išmaišome ir kepame blynus.
3. Kepame amerikietiškus blynus keptuvėje storu dugnu su nesvylančia danga. Keptuvę įkaitiname, ištepame augaliniu aliejumi, pilame samtelį blynų tešlos ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškeptus blynus dedame vieną ant kito.
4. Amerikietiški blynai tiekiami iš karto, dar šilti. Ant viršaus galima uždėti gabalėlį sviesto, aplieti medumi ar kt.
5. Purūs ir švelnaus skonio amerikietiški blyneliai – puiki dienos pradžia.