Ingredientai
Moliūgai
700 g
Kokosų pienas
400 ml
Sultinys
400 ml
Svogūnas
1 vnt.
Raudonoji paprika
1 vnt.
Karis
1 a. š.
Saldžiosios paprikos miltelių
1 a. š.
Česnako
2 skiltelės
Imbiero miltelių
0.5 a. š.
Ši moliūgų sriuba su švelniu kokoso prieskoniu puikiai šildo. Iš visų virtų moliūgo sriubų ši kol kas patiko labiausiai.
Gaminimo eiga
1. Moliūgą išverdame vandenyje ir puode sutriname blenderiu. Pilame į moliūgo tyrę kokoso pieną, sultinį, beriame imbiero ir paprikos miltelius.
2. Svogūną supjaustome ir apkepiname, kol gražiai pagelsta. Sudedame česnaką, suberiame karį ir dar kelias minutes kepame.
3. Sudedame svogūnus į puodą. Toje pačioje keptuvėje apkepiname papriką, kol suminkštėja ir taip pat sudedame į puodą.
4. Puode esančią sriubą užviriname ir paverdame 5 min. Sutriname blenderiu.
5. Patiekiame su moliūgo sėklomis, paskaniname juodaisiais pipirais ir drsuka (man užteko sultinio sūrumo).