Blynai su varške mėgstami kiekvienuose namuose. Pagaminti lietinius užtrunka, tačiau neabjeotinai šie blynai su varške yra labai gardūs.

Gaminimo eiga

1. Blynams išplakite kiaušinius su pienu iki tolygios tekstūros. Suberkite persijotus miltus, č.

2. Į tešlą įmaišykite vėsų tirpintą sviestą ir vanilės ekstraktą. Išplakite tešlą, ji turi būti skysta ir be gumuliukų.

3. Keptuvę plonai ištepkite šlakeliu aliejaus. Įkaitinkite ir pilkite po samtį paruoštos tešlos. Sukinėdami keptuvę paskirstykite ją per visą keptuvės plotą. Nepilkite per daug tešlos – iškepę blyneliai turi būti ploni.

4. Kepkite, kol pirmoji pusė gražiai apskrus ir paviršiuje atsiras burbuliukai. Tuomet atsargiai greitu judesiu apverskite. Kitą pusę kepkite 1-2 minutes, kol gražiai apskrus. Atsargiai išimkite iš keptuvės į didelę lėkštę. Taip iškepkite visus blynelius.

5. Įdarui dubenėlyje sumaišykite varškę, kiaušinius, cukrų ir vanilės ekstraktą.

6. Imkite po vieną lietinį, į kraštą įdėkite įdaro, paskirstykite išilgai ir susukite į vamzdelį.

7. Į į kaitintą ir aliejumi suvilgytą keptuvę dėkite blynelius ir iš abiejų pusių apkepkite.

8. Patiekite blynus su varške pagardindami grietine ar uogiene.