Ingredientai
Vandens
1.5 l
Vištienos filė
200 g
Virtų ryžių
80 g
Morka
1 vnt.
Bulvių
2 vnt.
Svogūnas
1 vnt.
Česnako
2 skiltelės
Karis
0.5 a. š.
Labai švelnaus skonio vištienos sriuba. Kadangi ji pakankamai tiršta, tad yra labai soti. Vis tik vištienos sriubos kitai dienai nelieka.
Gaminimo eiga
1. Į vandenį beriam druskos, pipirų ir verdam vištienos file apie 20 min. Išimame ir supjaustome mažais gabaliukais.
2. Į mėsos sultinį suberiame ryžius, paverdame apie 5 min., tuomet sudedame kubeliais pjaustytas bulves, burokine tarka tarkuotas morkas ir smulkiai supjaustytą svogūną. Verdame, kol bulvės ima minkštėti.
3. Tada sudedame supjaustytą mėsą, susmulkintą česnaką ir suberiame karį. Paverdame apie 10 min. Nukeliame puodą nuo ugnies, sudedame sūrį, maišome, kol išsilydo. Įberiame krapų.
Skanaus!