Ingredientai
Virtų ryžių
2 stiklinės
Moliuskai (smulkūs)
700 g
Vokiška kraujinė dešra
0.5 kg
Šaldyti žirneliai
1 stiklinė
Krevečių
20 g
Žaliosios alyvuogės
1 stiklinė
Didesnių svogūnų
100 g
Geltonos paprikos
100 g
Alyvuogių aliejus
3 v. š.
Česnako
3 skiltelės
Baltas sausas vynas
0.25 stiklinės
Vištienos sultinys
1.25 stiklinės
Gaminimo eiga
1. Įkaitinkite aliejų keptuvėje, tuomet pakepinkite česnaką, svogūnus ir paprikas, kol svogūnai ir česnakai pagels (apie dvi minutes). Sudėkite dešrą ir kepkite maišydami apie dvi minutes. Sudėkite ryžius, supilkite vyną, sultinį, šafraną, krevetes ir kepkite uždengę aukštoje temperatūroje, kol iškeps krevetės, apie šešias minutes.
2. Suberkite moliuskus, žirnelius, alyvuoges ir kepkite uždengę, kol moliuskai plačiai atsidarys, apie dvi-keturias minutes. Tuos moliuskus, kurių geldelės neatsivėrė, išmeskite.
3. Nuimkite nuo ugnies ir uždengę dar palaikykite penkias minutes, kol visas skystis įsigers.