Ingredientai
Daugeliui atrodo, kad čeburekus gaminti yra itin sudėtingas ir ne kiekvienam įkandamas procesas. Iš tiesų, tai labiau laiko ir kantrybės reikalaujantis patiekalas. Tačiau dėl sultingų ir sočių čeburekų verta pasistengti.
Gaminimo eiga
1. Kiaušinių trynius dedame į didesnį dubenį, išplakame, beriame druską, pilame šiltą vandenį ir išmaišome.
2. Į tą patį dubenį dalimis sijojame miltus ir užminkome tešlą Ji gali atrodyti kietoka, bet aliejus turėtų situaciją pakeisti. Pilame aliejų ir dar paminkome. Tešlą dedame į polietileninį maišelį ir paliekame pusvalandį pastovėti kambario temperatūroje.
3. Pasigaminame čeburekų įdarą: į dubenį dedame faršą, burokine tarka sutarkuotus svogūnus, druską, prieskonius, pilame vandenį ir išmaišome.
4. Iš maišelio išimame tešlą, dar paminkome, suformuojame pailgą volelį ir supjaustome lygiomis dalimis. Tešlos gabalėlius iškočiojame plonai į didoką apvalų lakštą, vienoje pusėje uždedame įdaro, kita lakšto puse uždengiame ir gerai užspaudžiame kraštus. Tai galima padaryti pirštais arba šakute. Jeigu norite kad čeburekų kraštai būtų gražesni, apipjaukite juos specialiu įrankiu.
5. Keptuvėje su storu dugnu įkaitiname aliejų. Jo turi būti tiek, kad beveik apsemtų čeburekus. Sumažiname ugnį ir kepame čeburekus maždaug po 2-2,5 minutes iš kiekvienos pusės.