Ingredientai
Purūs, minkšti ir sodraus skonio. Tokie yra šokoladiniai keksiukai. Jei juose jums maža šokolado skonio, škeptus keksiukus apliekite tirpintu šokoladu. Šokoladiniai keksiukai gali tapti šventinio stalo puošmena.
Gaminimo eiga
1. Sviestą dedame į vieną dubenėlį su šokoladu, ištirpiname ir sumaišome garų vonelėje (dubenėlį dedame ant puodo su verdančiu vandeniu).
2. Į kitą dubenėlį mušame kiaušinį, beriame cukrų ir gerai išplakame. Pilame grietinėlę, šokolado ir sviesto mišinį, šlakeliu acto nugesintą sodą, sumaišome. Dalimis, vis pamaišant, beriame persijotus miltus ir kakavos miltelius. Keksiukų tešla paruošta.
3. Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių. Keksiukų formeles išklojame specialiomis popierinėmis formelėmis, šaukštu dedame tešlą ir kepame 20-25 minutes. Iškeptus šokoladinius keksiukus apliejame šokoladu.