Ingredientai
Salotos su vištiena – ir kasdienai, ir šventėms. Šis patiekalas yra puikus sveiko maisto pavyzdys. Tad verta kuo dažniau artimuosius lepinti salotomis su vištiena.
Gaminimo eiga
1. MANTINGA prancūzišką batoną su česnakinio sviesto įdaru atitirpinkite kambario temperatūroje apie 30 min. ir kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 200 °C temp. 10–12 min.
2. Vyšninius pomidorus pjaukite per pusę, agurką susmulkinkite kubeliais, svogūną supjaustykite plonais griežinėliais ir sumaišykite su smulkintomis IKI ŪKIS romaninėmis salotomis. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis.
3. Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis, apibarstykite druska, pipirais ir aitriosios paprikos dribsniais. Dėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus ir iškeps vidus.
4. Ant sumaišytų daržovių dėkite iškeptą vištieną ir apibarstykite kaparėliais.
5. Salotas patiekite su keptu prancūzišku batonu.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG