Ingredientai
Pienas
500 ml
Vanilės esencijos
1 a. š.
Sviestas
60 g
Kiaušiniai
4 vnt.
Cukraus miltelių
250 g
Romas
50 ml
Miltų
100 g
Gaminimo eiga
1. Užvirkite IKI pieną, vanilės esenciją ir 50 g sviesto. Atvėsinkite.
2. Atskirkite 2 kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius sumaišykite su likusiais 2 kiaušiniais, cukraus milteliais, romu ir miltais. Išplakite iki vientisos tešlos ir supilkite atvėsintą pieną su sviestu ir vanile.
3. Gautą tešlą prieš kepimą palaikykite šaldytuve 1 val.
4. Kepimo formas ištepkite likusiu lydytu sviestu ir pilkite į jas tešlą.
5. Kepkite orkaitėje 200 °C temp. 15 min., tada sumažinkite temperatūrą iki 190 °C temp. ir kepkite dar 30 min.
6. Iškeptas kaneles palikite formelėse 5 min. prieš išimant iš jų.
Skanaus!