Ingredientai
Špinatų sriubą galima pamėgti vien dėl spalvos. Kuo daugiau špinatų, tuo žalia spalva sodresnė ir ryškesnė. Špinatų sriubą patiekite su krutonais.
Gaminimo eiga
1. Svogūną ir česnaką susmulkiname. Į puodą pilame aliejų, dedame sviestą. Kai sviestas išsilydo, beriame svogūną, česnaką ir truputėlį pakepiname. Pilame ~300 gramų sultinio ir beriame žirnelius.
2. Kai puodo turinys užvirs, sumažiname ugnį ir verdame apie 4-5 minutes, arba kol žirneliai suminkštės. Likus dviems minutėms iki virimo pabaigos dedame kelias saujas špinatų, pamaišome ir dar paviriname. Jeigu špinatai šaldyti, juos į puodą dedame kartu su žirneliais. Špinatai duoda gražų žalią atspalvį, tad kuo daugiau jų dėsite, tuo sriuba bus žalesnė.
3. Puodą nukeliame nuo ugnies, jo turinį paskaniname druska, pipirais ir suplakame plaktuvu. Pagal skoni pilame grietinėlės, sumaišome ir pakaitiname. Jeigu nenorite, grietinėlės galima ir nepilti, arba truputėlį įpilti tiesiai į lėkštę. Sriubos tirštumą galima reguliuoti dapilant dar sultinio.
3. Trintą špinatų sriubą su žaliaisiais žirneliais galima patiekti su krutonais (skrebučiais). Jų receptą rasite čia. Skanaus!