Lietinius blynus mėgsta tiek maži, tiek dideli. Prikepus visą jų kalną galima valgyti vienus ar įdaryti varške, mėsa, sūriu ir kitais įdarais. Skaniausi lietiniai blynai karšti – tiesiai iš keptuvės.

Gaminimo eiga

1. Prieš gaminant lietinius blynelius, kiaušinius išimame iš šaldytuvo ir palaikome kambario temperatūroje, kad atšiltų. Pieną ir vandenį truputį pašildome.

2. Į dubenėlį mušame kiaušinius, beriame druską, cukrų, valilinį cukrų ir viską plakame, kol cukrus ištirps. Beriame persijotus miltus ir išmaišome. Tada į tešlą pilame tirpintą sviestą (ne karštą), vandenį ir pieną ir užmaišome lietinių tešlą (ji bus skystoka). Paliekame tešlą 15-20 minučių pastovėti.

3. Keptuvės dugną ištepame augaliniu aliejumi, įkaitiname ir pilame samtelį lietinių tešlos. Blynus apkepame iš abiejų pusių. Kiekvieną kartą tepti keptuvės aliejumi nereikia, nes dėjome sviesto į tešlą.

Skanaus!