Vienas universaliausių patiekalų – varškės apkepas. Tinka ir pietums, ir vakarienei. Ir valgo varškės apkepą tiek mažas, tiek didelis.

Gaminimo eiga

1. Manų kruopas užpilkite pienu ir palaikykite 45-60 min. Razinas užmerkite vandenyje.

2. Sviestą ištirpinkite. Geriausia tai daryti dubenėlį su sviestu uždėjus ant puodo su verdančiu vandeniu.

3. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Į kiaušinio trynius suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, gerai išsukite.

4. Varškę sudėkite į dubenį, ištrinkite šakute. Naudokite sausesnę varškę, kad masė nesigautų per skysta.

5. Kiaušinio baltymus išplakite iki putų.

6. Ant varškės supilkite atvėsintą sviestą, kiaušinio trynius ištrintus su cukrumi, piene mirkytas manų kruopas, nusunktas razinas. Pabaigoje supilkite išplaktus kiaušinio baltymus ir atsargiai viską išmaišykite.

7. Kepimo skardą patepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais, supilkite varškės apkepo masę ir šaukštu išlyginkite paviršių.

8. Varškės apkepą kepkite 35 minutes vidutinio karštumo orkaitėje.

9. Neabejojame, kad šio gardaus varškės apkepo receptą išsisaugosite – minkštas, drėgnas ir purus jis yra nepakartojamas.

Skanaus!