Ingredientai
Pusriebės varškės
350 g
Kiaušiniai
2 vnt.
Pienas
1 stiklinė
Manų kruopos
4 v. š.
Cukraus
4 v. š.
Lydytas sviestas
70 g
Kepimo milteliai
1 v. š.
Vanilinio cukraus
1 a. š.
Džiovintos spanguolės
1 sauja
Varškės apkepas su spanguolėmis – purus, lengvas ir labai aromatingas. Patiekalas paruošiamas itin greitai ir pašaunamas į orkaitę. Tereikia apsišravuokite kantrybe belaukiant, kol varškės apkepas su spanguolėmis iškeps.
Gaminimo eiga
1. Visus ingredientus (išskyrus džiovintas spanguoles) sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
2. Įmaišykite džiovintas spanguoles ir gautą masę pilkite į kepimo formą.
3. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 150 °C temp. apie 45–60 min.
4. Iškepusį varškės apkepą su spanguolėmis atvėsinkite apie 10 min. prieš patiekiant. Papuoškite avietėmis ir džiovintomis spanguolėmis.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG