Ingredientai

Cukraus 2 v. š.
Miltų 2.25 stiklinės
Imbieras 2 a. š.
Cinamono 0.75 a. š.
Gvazdikėliai 0.5 a. š.
Sviestas 0.75 stiklinės
Cukraus 1 stiklinė
Vandens 1 v. š.
Tamsaus sirupo 0.75 puodelio

Dideli, minkšti imbieriniai sausainiai – tikra šio sezono svajonė. Jie patiks tiek mažiems, tiek dideliems. Kepkite imbierinius sausainius kartu su vaikais – tai bus puiki atrakcija visiems.

Gaminimo eiga

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175oC. Du šaukštus cukraus atidėkite į šalį.

2. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, gvazdikėlius, druską.

3. Išplakite sviestą ir stiklinę cukraus dideliame dubenyje, kol mišinys taps purus ir lengvas. Įmuškite kiaušinį, sirupą ir įpilkite vandens. Išmaišykite.

4. Padalinkite tešlą į 24 riešuto dydžio gabalėlius. Kiekvieną rutuliuką pavoliokite atidėtame cukruje.

5. Sudėkite tešlos rutuliukus ant kepimo skardos.

6. Kepkite orkaitėje 8-10 minučių.

7. Išimkite imbierinius sausainius iš orkaitės, leiskite jiems atvėsti.