Užsimanius saldžiarūgštės vištienos nebūtina kaskart skubėti į restoraną ar ieškoti maisto į namus paslaugos. Tokį patiekalą galima pasigaminti ir patiems. Ilgiausiai užtruksite laukdami, kol saldžiarūgštė vištiena iškeps.

Gaminimo eiga

1. Vištienos sparnelius nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu, supjaustome į tris dalis (galiuką išmetame) ir dedame į puodą.

2. Kukurūzų miltus sumaišome su druska, pipirais, paprikos milteliais, beriame ant sparnelių ir dangčiu uždengtą puodą gerai papurtome, kad sparneliai apliptų miltų ir prieskonių mišiniu.

3. Taip paruoštus sparnelius dedame į skardą su grotelėmis ir šauname į maždaug iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 35-40 minučių.

4. Kol vištienos sparneliai keps, dubenyje sumaišome medų, kečupą, sezamo aliejų, actą bei išspaustą česnaką. Šiuo padažu užpilame tik iš orkaitės ištrauktus, dar karštus sparnelius, išmaišome ir tiekiame.