Ingredientai
Sviestas
150 g
Cukraus
150 g
Kiaušiniai
2 vnt.
Miltų
150 g
Kepimo milteliai
1 a. š.
Pienas
50 ml
Džiovintų uogų ir vaisių
180 g
Porcijos: 5
Gaminimo eiga
1. Sviestą su cukrumi ir druska išplakti iki purios masės. Po vieną mušti kiaušinius ir kaskart paplakti apie 1 min.
2. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti. Suberti į sviesto masę ir šaukštu atsargiai išmaišyti. Supilti pieną, džiovintas uogas ir dar kartą viską permaišyti.
3. Kekso formą ištepti aliejumi. Sudėti teštą ir kepti įkaitintoje iki 175 C orkaitėje apie 50 min. (patikrinti mediniu pagaliuku, ar iškepė).
Skanaus!