Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Salotas nuplauname, nusausiname ir dedame į šaldytuvą, kol paruošime kitus ingredientus.
2. Vištienos krūtinėlę supjaustome nedideliais gabalėliais ir pakepiname keptuvėje. Prieš baigiant kepti pagardiname druska, pipirais ir/ar prieskoninėmis žolelėmis.
3. Pasigaminame Cezario salotų padažą. Kambario temperatūroje palaikytą kiaušinį (ne iš šaldytuvo) nuplauname, panardiname į ką tik užvirintą vandenį ir palaikome 1 minutę. Po minutės kiaušinį panardiname į šaltą vandenį ir paliekame, kol kiaušinis atvės. Į dubenėlį mušame atvėsusį kiaušinį, dedame smulkintą česnaką, garstyčias, pilame citrinos sultis, alyvuogių aliejų, beriame tarkuotą parmezano sūrį ir žiupsnelį druskos. Dubenėlio turinį išplakame plakikliu. Cezario salotų padažas paruoštas.
4. Į lėkštę dedame suplėšytas salotas, keptos vištienos gabalėlius, pomidorų puseles ar skilteles, apliejame padažu, apibarstome skrebučiais ir tarkuotu parmezano sūriu.
Skanaus!