Ingredientai
IKI silkės filė
300 g
Garstyčių
0.5 puodelio
Pienas
0.5 puodelio
Kapotų avižų kruopų
1.5 puodelio
Aliejaus
0.25 puodelio
Silkė škotiškai – dėmesio vertas receptas. Tai keptos silkės patiekalas
Gaminimo eiga
* Filė nuplaukite ir gerai pasūdykite, jeigu ji nesūdyta.
* Dubenėlyje sumaišykite garstyčias ir grietinėlę, į mišinį sudėkite silkes. Palikite pastovėti bent 10-60 minučių.
* Avižas gerai sumalkite – dalis jų turėtų pavirsti miltais, tačiau palikite ir didesnių gabalėlių.
* Keptuvėje įkaitinkite aliejų arba sviestą. Silkes gerai apvoliokite avižose ir kepkite, kol jos taps auksinės spalvos (maždaug 2-3 minutes iš kiekvienos pusės). Padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad jie sugertų riebalų perteklių.
* Patiekite su salotomis ir virtomis bulvėmis ar bulvių koše.
Receptu dalijasi „Maxima“.