Ingredientai
Įsileiskite į namus kitų šalių virtuvę – paruoškite vištieną kinietiškai. Tik iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad tai – sudėtinga. Išbandykite ir įsitikinsite, kaip paprasta. Papuoškite vištieną kinietiškai kalendrų lapeliais.
Gaminimo eiga
1. IKI vištienos šlaunelių mėsą supjaustykite stambiais gabalėliais.
2. Į dubenį suberkite vištieną, krakmolą, druskos, supilkite ryžių actą. Viską išmaišykite.
3. Įkaitinkite aliejų, kepkite jame apvoliotą vištieną, kol ji gražiai apkeps.
4. Į keptuvę supilkite pomidorų ir sojų padažą, 150 ml vandens, berkite aitriųjų paprikų dribsnius, cukrų, pilkite terijakio padažą. Viską išmaišykite, pilkite likusį vandenį ir kaitinkite.
5. Užvirus padažui suberkite žirnius, pakaitinkite 5 min. Į lėkštę dėkite kinietišką vištieną, apipilkite paruoštu padažu. Papuoškite kalendrų lapeliais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG