Ingredientai
Miltų
150 g
Soda
1 a. š.
Kepimo milteliai
0.5 a. š.
Cukraus
1 v. š.
Kiaušiniai
1 vnt.
Vanilės ekstraktas
1 a. š.
Kefyro
120 ml
Pienas
40 ml
Klevų sirupo arba medaus
1 v. š.
Mėgstamų uogų
1 sauja
Porcijos: 2
Jei dar neturite namuose tradicijos kurį rytą kepti blynus, siūlome pradėti nuo amerikietiškų blynelių. Purūs, minkšti – tiesiog tirpstantys burnoje. Valgykite amerikietiškus blynelius su uogomis, klevų siruou ar mėgstama uogiene.
Gaminimo eiga
1. Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus.
2. Kiaušinį išplakite kartu su vanile ir IKI pienu. Įmaišykite į sausus ingredientus.
3. Supilkite IKI kefyrą ir gerai išmaišykite konditerine šluotele, kad neliktų gabaliukų.
4. Pilkite tešlą į sausą keptuvę ir kepkite vidutinėje kaitroje po 2 min. iš kiekvienos pusės.
5. Patiekite amerikietiškus blynelius su mėgstamomis uogomis ir klevų sirupu.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG