Rikota be pieno produktų? Taip, tai tikrai įmanoma! Migdolų rikota gavosi puikios tekstūros ir labai skani. Gaminimas nėra sudėtingas, bet laiko rikotai tikrai reikia skirti.

Gaminimo eiga

Reikalingi šie įrankiai:

Kokteilinė
Termometras (augalinio pieno temperatūrai pamatuoti)
Puodas
Sūrmaišis ar merliukas nukošimui
Sūrio indelis su skylutėmis

Gaminimas:

1. Pagaminame migdolų pieną. Riešutus užpilame vandeniu ir paliekame brinkti mažiausiai 4 valandoms.

2. Tuomet vandenį nupilame ir užpilame verdančiu, paliekame mirkti 15 minučių. Nuo migdolų nuimame luobeles. Migdolus sudedame į kokteilinę, užpilame vandeniu, įberiame žiupsnį druskos ir viską triname kelias minutes, kol pagaminsime pieną. Nukošiame, o migdolų likučių neišmetame! Iš jų galima pagaminti skanią užtepėlę.

3. Pieną supilame į puodą, įjungiame nedidelę kaitrią, po 3 minučių švelniai vieną kartą permaišome. Verdame iki 70 laipsnių temperatūros ir vėl pamaišome 2 kartus. Kai pieno temperatūra pasiekia 90 laipsnių, kaitrą išjungiame, supilame obuolių actą ir sudedame citrinos žieveles, švelniai pamaišome kelis kartus ir paliekame atvėsti 1 valandai.

4. Atsargiai išimame citrinos žieveles. Sūrmaišį uždedame ant aukšto stiklainio ir atsargiai nupilame masę. Paliekame varvėti 1,5 valandos.

5. Susidariusią masę sudedame į sūrio indelius ir paliekame rikotą per naktį šaldytuve.

Skanaus!


Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir Sveikas receptas.