Ingredientai
cukinijos
600
g
svogūno
1
vnt.
česnako
3
skiltelės
vidutinio dydžio pomidorų
3
vnt.
karšto vandens
200
ml
riebaus kokosų pieno
200
ml
ciberžolės
1
a. š.
druskos
1
a. š.
juodųjų pipirų
0.5
a. š.
aitriosios paprikos miltelių
0.5
a. š.
džiovinto baziliko
3
a. š.
Porcijos: 2
Išsivirkite cukinijų ir pomidorų sriubos – tai bus puikus vitaminų šaltinis. Gardi, tiršta sriuba su skaniausiomis daržo gėrybėmis. Cukinijų ir pomidorų sriubą gardinkite šviežiais baziliko lapeliais ir kanapių sėklomis.
Gaminimo eiga
* Svogūnus, česnakus susmulkiname. Cukinijas su pomidorais supjaustome kubeliais.
* Puode, kuriame virsite sriubą, ištirpiname kokosų aliejų ir sudedame svogūnus kartu su česnakais. Pakepiname maišydami kelias minutes kol svogūnai suminkštės. Tuomet sudedame cukinijas ir maišydami kepame 5 minutes.
* Į apkepusias cukinijas su svogūnais sudedame pomidorus ir viską užpilame vandeniu. Verdame 10 minučių.
* Į apvirusias cukinijas sudedame prieskonius ir supilame kokosų pieną. Verdame dar 5 minutes, nuimame nuo ugnies ir sutriname. Gardiname šviežiais baziliko lapeliais ir kanapių sėklomis.
Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir Sveikas receptas.
Atsiliepimai