Ingredientai
Kiaušiniai
1 vnt.
Pienas
0.5 stiklinės
Miltų
100 g
Petražolės
1 v. š.
Česnako
1 skiltelė
Aliejaus
1 v. š.
Sūdytų lašinių
100 g
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Porcijos: 2
Jei norite kitokių nei įprasta blynų, rekomenduojame išsikepti blynų su spirgučiais – kone tautinio paveldo patiekalą. Nesaldūs blynai išties patinka daugeliui. Blynus su spirgučiais papuoškite petražolių lapeliais.
Gaminimo eiga
1. IKI kiaušinius išplakite su pienu ir druska.
2. Įmaišykite IKI miltus, smulkintas petražoles, smulkintą česnako skiltelę ir aliejų. Gerai išmaišykite ir leiskite tešlai pastovėti apie 10 min.
3. Aliejuje kepkite blynus iš abiejų pusių po 3–4 min.
4. Sūdytus lašinius ir svogūnus supjaustykite kubeliais ir sudėkite į šaltą keptuvę. Vis pamaišydami kepkite apie 5–7 min.
5. Iškepusius blynus patiekite su keptais spirgučiais ir papuoškite petražolių lapeliais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG