Ingredientai
Vandens
500 ml
Kapotų avižų kruopų
150 g
Obuolių
2 vnt.
Cinamono
0.25 a. š.
Migdolų riekelių
20 g
Kviečių ar avižų sėlenų
2 a. š.
Alyvuogių aliejus
1 v. š.
Druskos ir pipirų pagal skonį
0.25 a. š.
Porcijos: 2
Avižinė košė su obuoliais ir riešutais yra maistingas, gardus pusryčių receptas. Mitybos specialistai rekomenduoja, kad pusryčiai būtų sotūs ir maistingi. Avižinė košė su obuoliais ir riešutais – tikrai užtikrins reikalingų medžiagų kiekį.
Gaminimo eiga
* Puode užvirkite vandenį ir suberkite avižinius dribsnius. Virkite apie 10 minučių ant silpnos kaitros, kol suminkštės.
* Obuolius suplaukite ir supjaustykite nedideliais griežinėliais, sumaišykite su kruopomis, uždenkite ir virkite dar 5 minutes ant silpnos kaitros.
* Virimo pabaigoje košę paskaninkite cinamonu ir ypač tyru alyvuogių aliejumi.
* Tiekite su migdolų riekelėmis, kviečių sėlenomis.
Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir Sveikas receptas.