Ingredientai
Baklažano
2 vnt.
Aliejaus
3 v. š.
Ryžių actas
1 v. š.
Žuvies padažas
1 v. š.
Sojų padažas
1 v. š.
Terijakio padažas
1 v. š.
Porcijos: 1
Azijietiški baklažanai gali tapti puikiu garnyru prie žuvies ar švelnios mėsos patiekalų. Taip pat tinka ir kaip užkandis tarp valgymų. Jei norite aštriau, iškepusius azijietiškus baklažanus pagardinkite aitriųjų paprikų dribsniais.
Gaminimo eiga
1. Baklažaną perpjaukite į keturias dalis.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite baklažanus apie 2 min.
3. Supilkite padažus ir ryžių actą, išmaišykite ir patroškinkite 1–2 min.
4. Pagardinkite azijietiškus baklažanus aitriųjų paprikų dribsniais, sezamų sėklomis ir mėtos lapeliais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG