Ingredientai
Kalafiorai
1 vnt.
Terijakio padažas
4 v. š.
Ryžių actas
1 v. š.
Žuvų padažas
1 v. š.
Sojų padažas
2 v. š.
Migdolų riešutų be luobelės
1 saujelė
Kalendrų lapelių
1 saujelė
Porcijos: 1
Jei manote, kad nemėgstate kalafiorų, paruoškite keptų kalafiorų su terijakio padažu. Pikantiško skonio daržoves galite valgyti vienas ar kaip garnyrą. Keptus kalafiorus su terijakio padažu patiekite užbėrę riešutų.
Gaminimo eiga
* IKI kalafiorą susmulkinkite.
* Smulkintą kalafiorą pagardinkite terijakio padažu, druska, pipirais, actu, žuvų padažu, aitriųjų paprikų dribsniais ir sojų padažu. Gerai išmaišykite.
* Sudėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 20 min.
* Iškepusius kalafiorus sudėkite į lėkštę.
* IKI migdolų riešutus susmulkinkite peiliu ir užberkite ant keptų kalafiorų.
* Papuoškite kalendrų lapeliais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG