Kvapni, soti – tokia yra saldžių bulvių sriuba su apelsinais. Sutrintą saldžių bulvių sriubą su apelsinais papuoškite smulkintais svogūnų laiškais ir pagardinkite aitriųjų paprikų dribsniais.

Gaminimo eiga

* Bulves ir svogūnus supjaustykite stambiai, morkas – griežinėliais.

* Česnaką ir imbierą susmulkinkite.

* Pjaustytas daržoves sudėkite į kepimo skardą. Apelsiną pjaukite pusiau ir uždėkite ant smulkintų daržovių.

* Viską pagardinkite aliejumi, druska ir pipirais. Išmaišykite.

* Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 30–40 min.

* Iškepus daržovėms, išskobkite apelsiną. Į trintuvą sudėkite keptas daržoves, apelsiną, užpilkite sultiniu ir sudėkite sviestą. Trinkite iki vientisos masės.

* Sutrintą sriubą papuoškite smulkintais svogūnų laiškais ir pagardinkite aitriųjų paprikų dribsniais.

Skanaus!

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG