Ingredientai
Baklažano
3 vnt.
Alyvuogių aliejus
2 v. š.
Miso pastos
1 v. š.
Ryžių actas
1 v. š.
Sojų padažas
1 v. š.
Sezamų sėklos
2 v. š.
Porcijos: 2
Glazūruoti baklažanai su sezamais tinka prie mėsos, žuvies patiekalų ar tiesiog valgyti su duona. Juos pagaminti labai paprasta, o ir iškeps vos per 10-12 minučių. Glazūruotus baklažanus su sezamais geriau valgyti, kol karšti.
Gaminimo eiga
1. Baklažanus perpjaukite pusiau ir įpjaukite.
2. Sumaišykite aliejų, miso pastą, ryžių actą ir sojų padažą.
3. Į gautą marinatą sudėkite pjaustytus baklažanus ir gerai išmaišykite.
4. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 10–12 min.
5. Iškeptus baklažanus sudėkite į lėkštę ir gausiai apibarstykite sezamų sėklomis.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG