Ingredientai
Česnako
2 skiltelės
Datulinės paprikos
1 vnt.
Ryžių actas
3 v. š.
Alyvuogių aliejus
5 v. š.
Vištienos petelių
400 g
Vištienos blauzdelių
400 g
Aštraus padažo
2 v. š.
Kalendrų lapelių
1 saujelė
Aštrios vištienos padėklas pravers laukiant svečių ar tiesiog planuojant pietus. Bus patenkinti ir mėgstantieji šaltus užkandžius – vištiena yra išties gardi. Aštrios vištienos padėklą puoškite kalendros lapeliais.
Gaminimo eiga
* Česnaką ir datulinę papriką supjaustykite smulkiai. Sumaišykite su actu, druska, pipirais ir aliejumi.
* Į marinatą sudėkite vištieną, gerai išmaišykite ir marinuokite 30 min.
* Vištieną dėkite ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 30 min.
* Iškeptą vištieną perdėkite į norimą indą ir apšlakstykite aštriu padažu. Apibarstykite aitriųjų paprikų dribsniais ir papuoškite kalendrų lapeliais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG