Veganiški namie gaminami mėtiniai ledai – didelis atradimas. Sunku ir patikėti, kad taip paprasta išgauti tokią naminių ledų konsistenciją. Šį kartą mėtiniai ledai – su šokolado gabalėliais.

Gaminimo eiga

* Į kambario temperatūros konservuotų avinžirnių skystį įpilkite citrinos sultis ir mikserių plakite 5-7 minutes kol skystis virs puriomis putomis, kurios bus visiškai nebetakios. Į putas įpilkite vanilės ekstrakto ir plakite dar minutę. Į gerai išplaktas putas po šaukštą dėkite cukraus pudrą ir kaskart gerai suplakite.
* Į maisto smulkintuvą supilkite pasirinktą augalinį pieną, tirpdytą kokosų aliejų bei mėtų miltelius ir gerai suplakite. Augalinio pieno ir aliejaus mišinį bei šokolado drožles labai švelniai, bet gerai įmaišykite į saldžias akvafabos putas.
* Gautą mišinį supilkite į indą, kuriame šaldysite ledus ir įdėkite jį į šaldymo kamerą kelioms valandoms.

Pastabos:

* Vietoje mėtų miltelių galite naudoti kitą mėgstamą skonį suteikiančius ingredientus: mėgstamų vaisių ar uogų liofilizuotus miltelius, kakavą, kavą, riešutų kremą ir pan.

Skanaus!

Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir Vilija Poškevičiūtė-Wengel.