Kreminis lašišos apkepas yra universalus patiekalas, kuris gali būti tinkamas įvairioms progoms – tokioms kaip šeimos vakarienė, pietūs, gimtadienio vakarėlis ir šventinės vaišės. Lašišos apkepą patiekite šiltą.

Gaminimo eiga

* Pasiruoškite lašišos filė. Lašišos filė aštriu peiliu nuimkite nuo odos ir supjaustykite 1,5 cm kubeliais.

* Sudėkite lašišą į indo, kuriame kepsite apkepą, dugną. Palikite uždengta plėvele, kambario temperatūroje, kol ruošite padažą.

* Pagaminkite padažą. Smukiai susipjaustykite porus, svogūną, krapus ir česnaką.

* Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite alyvuogių aliejų. Dėkite porus, svogūnus, česnakus, čiobrelį, druską ir pipirus. Maišydami, kepkite masę, 10–15 minučių ant vidutinės kaitros kol porai ir svogūnai suminkštės.

* Pilkite grietinėlę ir užvirkite.

* Dėkite 50 g bulvių košės ir maišykite padažą, kol sutirštės (apie 5–10 minučių). Išjunkite kaitrą, į padažą dėkite krapus, špinatus ir įtarkuokite citrinos žievelę. Viską gerai išmaišykite.

* Paruoškite apkepą kepimui. Gautą padažą pilkite ant lašišos. Viską tolygiai paskirstykite.

* Ant viršaus, šakute arba konditeriniu maišeliu dėkite likusią bulvių košę. Ją tolygiai paskleiskite.

* Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20–25 minutes.

* Patiekite šiltą.

* Atvėsintą apkepą, laikykite šaldytuve iki 2-3 dienų suvyniotą į maistinę plėvelę.