Ingredientai
Moliūgas
80 g
Cukraus
80 g
Vandens
80 g
Acto
80 g
Alyvuogių aliejus
20 ml
Parmos kumpis
60 g
Fetos sūris
50 g
Porcijos: 1
Šviežios lapinės salotos su marinuotu moliūgu ir sūriu parmos kumpiu tinka pietums ir vakarienei. Taip pat tai gali būti greitas užkandis. Salotas patiekite iškart pagaminę.
Gaminimo eiga
* Šonine skustuko dalimi iš moliūgo išskobkite juosteles ir įdėkite jas į dubenį.
* Mažame puode sumaišykite cukrų, vandenį ir actą. Užvirinkite. Supilkite marinato mišinį ant moliūgų ir palikite atvėsti.
* Salotų paruošimas: nuplaukite ir nusausinkite salotų lapus ir sudėkite į dubenį. Įpilkite alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite.
* Į lėkštę tolygiai išdėliokite salotų lapus, Parmos kumpį, fetos sūrį, marinuotą moliūgą ir apibarstykite moliūgų sėklomis.
* Valgykite šviežią. Laikykite salotas šaldytuve iki 1-2 dienų sandariame konteineryje.