Egzotiškai kvepianti moliūgų sriuba ne tik kvapais nustebins visus ragautojus, bet padės nuo peršalimo šį permainingą laikotarpį. Moliūgų sriubą laikykite šaldytuve iki 4 parų.

Gaminimo eiga

* Smulkiai supjaustykite svogūną.

* Šaukštu nulupkite imbierą ir sutarkuokite.

* Išspauskite česnaką.

* Smulkiai kubeliais supjaustykite sviestinį moliūgą.

* Į aukštą keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir įkaitinkite. Įdėkitė kepti svogūną, česnaką ir imbierą, kepkite kol suminkštės, apie 4–5 minutes. Įdėkite karį ir toliau kepinkite maišydami.

* Sudėkite moliūgus ir čiobrelį, kepkite dar 5 minutes. Viską užpilkite vištienos sultiniu ir grietinėle, užvirkite, uždenkite dangčiu. Primažinkite kaitrą ir pavirkite 15 minučių.

* Rankiniu trintuvu gerai sutrinkite sriubą. Galite užtrukti 5–7 minutes, kol gausite norimą, kreminę vientisą konsistenciją.

* Patiekite su ožkos pieno sūriu ir riešutais.

* Pilnai atvėsintą sriubą laikykite sandariuose induose šaldytuve, suvartokite per 3–4 dienas nuo pagaminimo.