Ingredientai
Egzotiškai kvepianti moliūgų sriuba ne tik kvapais nustebins visus ragautojus, bet padės nuo peršalimo šį permainingą laikotarpį. Moliūgų sriubą laikykite šaldytuve iki 4 parų.
Gaminimo eiga
* Smulkiai supjaustykite svogūną.
* Šaukštu nulupkite imbierą ir sutarkuokite.
* Išspauskite česnaką.
* Smulkiai kubeliais supjaustykite sviestinį moliūgą.
* Į aukštą keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir įkaitinkite. Įdėkitė kepti svogūną, česnaką ir imbierą, kepkite kol suminkštės, apie 4–5 minutes. Įdėkite karį ir toliau kepinkite maišydami.
* Sudėkite moliūgus ir čiobrelį, kepkite dar 5 minutes. Viską užpilkite vištienos sultiniu ir grietinėle, užvirkite, uždenkite dangčiu. Primažinkite kaitrą ir pavirkite 15 minučių.
* Rankiniu trintuvu gerai sutrinkite sriubą. Galite užtrukti 5–7 minutes, kol gausite norimą, kreminę vientisą konsistenciją.
* Patiekite su ožkos pieno sūriu ir riešutais.
* Pilnai atvėsintą sriubą laikykite sandariuose induose šaldytuve, suvartokite per 3–4 dienas nuo pagaminimo.