Ingredientai
Moliūgų vafliai – puikus patiekalas pusryčiams ir šeimyniniams sekmadienio pietums. Ypač, jei patieksite su šonine ir kiaušiniu. Moliūgų vafliai gardūs ir atvėsę.
Gaminimo eiga
* Įkaitinkite vaflinę pagal gamintojo instrukcijas.
* Paruoškite sausus ingredientus: dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, maltą kuminą .
* Sumaišykite šlapius ingredientus: moliūgų kremą, kiaušinius ir pieną, kol gerai išsimaišys.
* Supilkite šlapius ingredientus į sausus ingredientus ir maišykite, kol viskas susimaišys. Būkite atsargūs ir nepermaišykite.
* Į tešlą švelniai įmaišykite tarkuotą kietąjį sūrį.
* Lengvai patepkite vaflinę sviestu. Supilkite reikiamą kiekį tešlos ant įkaitintos vaflinės ir uždarykite dangtį. Kepkite vaflius pagal vaflinės instrukcijas, kol jie taps auksinės rudos spalvos ir traškūs, apie 5-7 minutes.
* Keptuvėje iškepkite šoninę ir kiaušinius: pradėkite nuo šoninės – apkepkite iš abiejų pusių, kol apskrus.
* Toje pačioje keptuvėje išsikepkite kiaušinius, pagardinkite su druska ir pipirais.
* Lėkštėje ant vaflių dėkite kiaušinius, kapotą šoninę, apiberkite smulkintais svogūnų laiškais.
Pilnai atvėsusius vaflius laikykite sandariuose induose šaldytuve, suvartokite per 3-4 dienas nuo pagaminimo.