Ingredientai
Gaminimo eiga
* Supjaustykite saldžiąją bulvę smulkiais kubeliais, užpilkite vandeniu, įdėkite druskos ir virkite 10-15 minučių. Išvirus nukoškite vandenį ir jį pasilikite vėlesniam naudojimui.
* Keptuvėje išlydykite sviestą ir dėkite kepti supjaustytą žuvį. Pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
* Įpilkite 200 ml skysčio, kuriame virė bulvės. Uždėkite dangtį ir troškinkite žuvį 10 minučių. Tada žuvį ištraukite, o skystį palikite keptuvėje padažo gamybai.
* Išvirusias saldžiąsias bulves ir iškepusią žuvį įdėkite į dubenį ir grūstuve lengvai sugrūskite.
* Suformuokite vienodo dydžio kepsniukus – kokios tik norite formos.
* Pasiruoškite paniruotę. Į atskirus dubenėlius dėkite miltus, kiaušinius, paplaktus su šlakeliu vandens, ir džiūvėsėlius.
* Apvoliokite kepsniukus miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.
* Pasigaminkite padažą prie kepsniukų: į keptuvę, kurioje kepė žuvis, įdėkite svogūnus ir česnakus ir kepkite 5 minutes, kol suminkštės. Nepamirškite druskos ir pipirų.
* Supilkite grietinėlę ir sudėkite tarkuotą kietąjį sūrį. Maišydami garinkite padažą ant vidutinės kaitros, kol sutirštės, užtruks apie 5 minutes.
* %kaitinkite aliejų iki 180 laipsnių ir kepkite kepsniukus, kol gražiai apskrus, – apie 3-4 minutes.
* Baigiant kepti aplaistykite padažu ir apiberkite laiškiniais česnakais.