Ingredientai
Saldžiosios bulvės universalumas leidžia jas pritaikyti įvairiuose patiekaluose. Galite eksperimentuoti su skirtingais prieskoniais, sūriais, padažais ir priedais, kad pritaikytumėte pagal savo skonį. Iš esmės, įdarytos saldžios bulvės tinka įvairioms progoms – dėl jų lankstumo ir pritaikomumo skirtingiems mitybos poreikiams bei skoniams.
Gaminimo eiga
* Perpjaukite saldžiąją bulvę pusiau, dėkite į kepimo indą ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
* Išskobkite bulvės vidurį ir išskobtą dalį įdėkite į dubenį. Likusį bulvės kiautą pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir dėkite atgal į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, dar 10 minučių, kad apskrustų ir būtų traškesnė.
* Į dubenį su saldžiąja bulve dėkite ožkos pieno sūrį, sviestą, pilkite pieną, berkite druską, pipirus ir gerai išmaišykite.
* Gautą masę sudėkite į iškeptos bulvės vidų, užtarkuokite kietuoju sūriu ir dar pakepkite orkaitėje 10 minučių.
* Kol kepa saldžiosios bulvės, keptuvėje pakepkite smulkiai pjaustytą šoninę iki auksinės rudos spalvos – apie 5–7 minutes. Pakapokite šviežių petražolių.
* Keptas saldžiąsias bulves pagardinkite grietine, traškia šonine ir šviežiomis petražolėmis.