Amerikietiško stiliaus batatų blynai, pagardinti klevų sirupu ir šonine, nepaliks abejingų. Tobulas variantas sotiems pusryčiams arba sekmadienio vėlyviems priešpiečiams. Batatų blynus patiekite dar šiltus.

Gaminimo eiga

* Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, rudąjį cukrų, druską ir meduolių prieskonius.

* Atskirame dubenyje suplakite kefyrą ir saldžiųjų bulvių tyrę, tada įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.

* Sudėkite šlapius ingredientus į sausuosius ir maišykite mediniu šaukštu, kol masė bus vientisa.

* Ištirpinkite sviestą didelėje nepridegančioje keptuvėje ant vidutinės kaitros. Kai sviestas suputos, pilkite blynų tešlą. Kepkite, kol tešloje pradės formuotis burbuliukai, o blyno apačia taps auksinės spalvos, – maždaug 2 minutes. Tada apverskite ir kepkite iš kitos pusės iki auksinės spalvos – dar 2 minutes.

* Keptuvėje iškepkite šoninę.

* Patiekite blynus su sviestu, šonine ir klevų sirupu.

* Atvėsusius blynus galite laikyti šaldytuve 3-4 dienas.