Ingredientai
Gaminimo eiga
* Nuluptą seliero gumbą supjaustykite juostelėmis arba sutarkuokite naudodami tarka.
* Dideliame dubenyje sumaišykite majonezą, grūdėtas garstyčias, citrinos sultis, smulkiai pjaustytas petražoles, druską ir pipirus.
* Į dubenį įmeskite supjaustytą ar sutarkuotą salierą ir gerai sumaišykite su padažu. Pagardinkite druska ir pipirais, tada dėkite į šaldytuvą, kol kepsite lašišą.
* Nusausinkite lašišą popieriniu rankšluosčiu, kad pašalintumėte perteklinę drėgmę. Abi puses įtrinkite druska ir pipirais.
* Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite du valgomuosius šaukštus rapsų aliejaus.
* Dėkite lašišą į keptuvę, jei yra oda, - kepkite žuvį ant jos 3-4 minutes, kol ji bus traški ir aukso spalvos.
* Atsargiai apverskite filė ir kepkite dar 2-3 minutes.
* Patiekdami į lėkštę dėkite salierų pagardą ir ant jo – ant jo keptą lašišą. Užbarstykite šviežios petražolės lapeliais bei pridėkite citrinos skiltelę.
* Paruoštą patiekalą laikykite sandariuose induose, suvartokite per 2-3 dienas nuo pagaminimo.