Ingredientai
Miltų
125 g
„Iki“ sviestas
50 g
Sezamų sėklos
50 g
Vandens
25 ml
Laiškinis svogūnas
10 g
Konservuotas tunas
200 g
Majonezo
40 g
Sojų padažas
15 ml
Citrina
1 vnt.
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
* Dubenyje sumaišykite miltus, minkštą sviestą, sezamų sėklas, vandenį ir druską. Minkykite rankomis, kol viskas sušoks į vientisą tešlą.
* Tešlą dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lapų ir kočiokite iki 0,5 cm storio, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
* Būsimus sezamo traškučius dėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių. Po kepimo palikite atvėsti.
* Paruoškite tuno užtepą dubenyje sumaišydami nusausintą konservuotą tuną, majonezą, citrinos sultis bei nutarkuotą žievelę.
* Ant sezamų traškučių dėkite tuno užtepą ir papuoškite kepintomis sezamo sėklomis bei smulkiai pjaustytais laiškiniais svogūnais.
* Laikykite šaldytuve, sandariame inde 2-3 dienas.