Šis receptas – puiki vieno kąsnio užkandžių idėja švenčių stalui. Pagaminti paprasta, o ir netruksite ilgai. Paruoštus užkandžius papuoškite smulkiai pjaustytais laiškiniais svogūnais.

Gaminimo eiga

* Dubenyje sumaišykite miltus, minkštą sviestą, sezamų sėklas, vandenį ir druską. Minkykite rankomis, kol viskas sušoks į vientisą tešlą.

* Tešlą dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lapų ir kočiokite iki 0,5 cm storio, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.

* Būsimus sezamo traškučius dėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių. Po kepimo palikite atvėsti.

* Paruoškite tuno užtepą dubenyje sumaišydami nusausintą konservuotą tuną, majonezą, citrinos sultis bei nutarkuotą žievelę.

* Ant sezamų traškučių dėkite tuno užtepą ir papuoškite kepintomis sezamo sėklomis bei smulkiai pjaustytais laiškiniais svogūnais.

* Laikykite šaldytuve, sandariame inde 2-3 dienas.