Ingredientai
Šventėms paruoškite ir iškepkite karpio kepsnelių. Iš išorės traškių, viduje – minkštų ir sultingų. patiekite karpį su grietinėlėje troškintomis daržovėmis.
Gaminimo eiga
* Į indą suberkite miltus, druską, pipirus, ciberžolę, išmaišykite.
* Karpio filė supjaustykite juostelėmis, apvoliokite miltų ir prieskonių mišinyje.
* Pankolį supjaustykite smulkiais kubeliais, porą – žiedeliais, morką – griežinėliais.
* Į keptuvėje įkaitintą aliejų dėkite karpio filė juosteles ir apkepkite iš kiekvienos pusės po 2 minutes. Iškepusius sudėkite ant popierinio rankšluosčio – riebalų pertekliui sugerti.
* Į tą pačią keptuvę dėkite sviestą, išlydykite ir subėrę kelias minutes pakepkite daržoves.
* Supillkite grietinėlę, šiai užvirus suberkite žirnelius. Troškinkite, paskaninkite druska ir pipirais. Bebaigiant kepti užbarstykite smulkintais krapais, išmaišykite.
* Troškintas daržoves dėkite į lėkštę, ant viršaus uždėkite žuvies juosteles, apibarstykite ciberžole, krapais.
* Pabaigoje užtarkuokite kietojo sūrio, išspauskite ant žuvies citrinos. Skanaus!