Ingredientai
Tokius pyragėlius galima kepti šventėms, galima – kasdienai. Minkšti, purūs ir labai gardūs. O su slyvų džemu pyragėliai – nuostabūs.
Gaminimo eiga
* Į dubenį berkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą, druską, išmaišykite. Ten pat suberkite gabalėliais pjaustytą kambario temperatūros sviestą. Pirštais trinkite sviestą su miltais, kol gausite trupinius.
* Įtarkuokite apelsino žievelės, suberkite džiovintas spanguoles, išmaišykite.
* Šokoladą susmulkinkite ir suberkite į miltų masę, išmaišykite.
* Į indą pilkite pieną, vanilę, išmaišykite ir supilkite į miltų masę. Išmaišykite iki vientisos masės.
* Tešlą išverskite ant miltuoto paviršiaus ir padalinkite į 8 gabalėlius, kurie – 1,5–2 centimetrų storio.
* Dėkite pyragėlius į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
* Sudėkite pyragėlius į indą ir ant viršaus uždėkite slyvų džemo, užbarstykite cukraus pudros. Ragaukite ir mėgaukitės.